Floruti_Ana_Miruna_despre_Sighisoara, Prof. Inv. Primar, Teleoaca Rodica, Lic. National de Informatica, Arad, Romania

#1
Orașul meu preferat, Sighișoara

Orașul meu preferat este Sighișoara, pentru că, deși în el există case noi, cochete, există și case mai vechi, artistice.
Cel mai frumos lucru pe care l-am văzut a fost vechea cetate. Cetatea a fost înconjurată pentru apărare de un zid cu lungimea de 950m, iar înălțimea de 7-8m. În plimbarea prin cetate, am văzut turnurile, fiecare cu breasla lui și însemnul specific (de exemplu: turnul croitorilor, turnul cizmarilor, turnul cojocarilor și turnul fierarilor).
Turnul principal este Turnul cu Ceas, care la oră exactă cântă o melodie frumoasă și figurinele mărșăluiesc pe ea. În Turnul cu Ceas este un muzeu cu antichități din cetate, iar la utlimul nivel am văzut figurinele de aproape și mecanismul ceasului. Seara, Turnul cu Ceas este iluminat de multe reflectoare și oferă o priveliște minunată. De la baza Turnului cu Ceas am luat o trăsură care ne-a plimbat prin cetate și din trăsură am văzut alte trei turnuri.
Apoi am mers la Scara acoperită (numită și Scara elevilor) pe care o foloseau elevii pentru a ajunge la Școala din Deal pe vreme rea. Pe străduțele cetății se află tarabe cu obiecte artistice făcute manual. Eu și mama ne-am cumpărat brățări din aramă, care imitau brățările purtate de femei mai demult. Eu m-am costumat în cavaler și am galopat pe un cal imaginar în curtea Primăriei, prefăcându-mă că sunt un cavaler care luptă într-o bătălie medievală, deși sabia, scutul, buzduganul și armura erau puțin grele. Dar a meritat efortul!
În fiecare an se organizează festivalul "Sighișoara Medievală". Mi-aș dori să pot merge la Sighișoara în timpul festivalului să văd oamenii costumați și turnirurile.
Vizitarea Sighișoarei este ca o călătorie într-un basm din alte timpuri sau ca o privire în istorie.
Abia aștept să mă întorc la Sighișoara, pentru a ajunge înapoi în vremea cavalerilor.

Elev: Floruți Ana-Miruna
Învățător: Teleoacă Rodica
Clasa: a III-a
Școală: Liceul Național de Informatică - Arad
Județul: Arad

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron