Codrean_Teodora_despre_Alimpesti, Prof. Inv. Primar, Teleoaca Rodica, Lic. National de Informatica, Arad, Romania

#1
Alimpești – satul în care fluturii zboară liniștiți

Există o localitate despre care vreau să scriu. Este vorba despre Alimpești, locul unde a copilărit mama mea și unde merg eu în fiecare vară. Așa că acum e și locul copilăriei mele.
Este un sat mic, din Județul Gorj, dar cu păduri, grădini și dealuri, așa cum vezi în cărțile de povești. Acolo sunt bunicii mei, mereu veseli și bucuroși, căci, în fiecare vară, casa lor “se umple de nepoți”. Vin eu, surorile mele și verișorii mei, și atunci casa și grădina cea mare se înveselesc.
Cum să nu iți placă la Alimpești, când te poți plimba în voie pe Dealul Chiric, plin de verdeață, flori și de fluturii care zboară liniștiți! Aici, zicea mama, s-au găsit obiecte de la strămoșii noștri daci. Ca să ajungi pe acest deal, trebuie să treci Râul Olteț, care atunci când plouă, se umflă. Oamenii din sat au construit punți, ca să poată trece. Am trecut și eu peste câteva, fără frică. Oltețul are apa limpede, se pot vedea pietrele.
Îmi place vara pentru că mergem prin pădure, pe un alt deal. Până să ajungem acolo, trecem printr-o livadă mare de meri și pruni. Bunicul meu mi-a spus că acolo a fost o fermă. Acum pământul este al oamenilor din sat. Unii au plantat și porumb. Oamenii sunt foarte darnici, ne lasă să gustăm din toate fructele. În pădure se aud păsările cântând și frunzele au toate culorile posibile.
Dealul acesta se numește Măgura, dacă îl traversezi pe tot, ajungi în alt județ. Poate când o să mai cresc, o să-l trec.
Duminica mergem la biserica din sat. Este cea mai frumoasă biserică pe care am văzut-o eu acolo. Părintele se bucură când venim și zice: “Iarăși a venit Aradul!”
Abia aștept sa merg și vara aceasta, pentru că de fiecare dată găsesc lucruri noi despre care pot să le povestesc prietenilor!

Codrean Teodora, Clasa a III-a
Liceul Național de Informatică Arad
Prof. înv. primar -Teleoacă Rodica Mariana

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron