Arad-a treia generație - elev: Maia Tigan, cls. IV, LNI

#1
Nume si prenume: Tigan Maia Alessia
Profesor Invatamant primar: Muntoiu Nicoleta
Scoala: Liceul National de Informatica Arad
Judetul: Arad


Astăzi vă voi povesti despre o bucațică din istoria Aradului, sau mai bine zis a unui loc special din Arad. Informatiile pe care vi le voi dezvalui, nu le puteti găsi nici pe Google, nici oriunde altundeva pe Internet deoarece sunt auzite, direct de către mine, de la mama mea, bunicii mei si străbunicul meu. De la străbunicul meu am auzit o mulțime de istorisiri interesante despre Arad, mai ales că el a fost unul dintre cei care au participat la construcția Aradului, fiind inginer constructor imediat după cel de-al doilea Război Mondial.
Vă voi povesti despre Ștrandul Neptun. Acest ștrand a fost timp de cel puțin 10 ani atracția partii de Vest a Romaniei și nu numai. Românii din toate colțurile țării dar și străinii veneau în acest loc minunat, plin de verdeață, aer curat si piscine. Străbunicul meu îmi povestea cum ștrandul a început să fie construit la sfârșitul anilor 1960. Înainte de construcția lui, în zilele însorite de vară arădenii ieșeau să se răcorească în râul Mureș. Ștrandul se afla pe malul Mureșului și este despărțit de oraș prin poduri care traversează râul. Odată cu apariția ștrandului, marea bucurie și mândrie a locuitorilor orașului a fost să viziteze ștrandul, să petreacă zilele frumoase de vară în soare, pe marginea piscinelor. Bunicii mei imi spun că cei mai buni mici și cea mai racoroasă bere puteau fi servite doar pe ștrand. Ștrandul nu însemna doar bazine, dar și restaurante, baruri, cafenele. Familiile puteau închiria vestiare, atunci se numeau cabine, și oamenii își puteau lăsa acolo lucrurile, deoarece se stătea de dimineata până seara, ștrandul fiind plin de copaci la umbra cărora te puteai odihni un pic după-amiaza.
Mama mea imi povestește că atunci cand era ea mai tânară, ștrandul se transformase într-un mic orășel de distracții. Era plin de tineri, care se simțeau bine la bazine si la zecile de terase si restaurante de pe ștrand. Muzica răsuna de peste tot si oricine găsea ceva pe gustul lui. In continuare se mancau mici buni. Mama mea nu bea bere, doar Coca-Cola rece, deci ea nu mi-a spus nimic despre cum era berea. Pe ștrand existau 331 de căsuțe, pe care oamenii le puteau inchiria pentru mai mulți ani și unde puteau rămâne peste noapte. Era foarte frumos!
Acum locuiesc și eu în Arad și vara merg cu mama și frații mei la ștrand. Există 2 zone mari ale ștrandului, o zonă doar pentru copii, mai mica, si o zonă mai mare, atat pentru copii cât si pentru adulti. Noi mergem la cea pentru copii, deoarece noi suntem 3 frati si mamei îi e mai ușor să ne supravegheze. E frumos si curat si noua ne place foarte mult. De-abia așteptăm sa vină vremea frumoasă!
Nu va pot spune cum va fi in viitor, dar va pot spune cum il vad eu. Peste ani, dupa parerea mea strandul va fi un loc magic, un adevarat Aqua Park, cu piscine termale, saune, locuri de joaca, topogane imense, o multime de restaurante si locuri de unde sa poti sa iti cumperi tot felul de bunatați. Așa sper eu, sunt foarte curioasă cum va fi!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron