Viitorul Aradului scris de Nagy-Hera Miruna cls. IV B Arad

#1
Nagy-Hera Miruna
cls. IV B
inv. Muntoiu Nicoleta
Liceul Național de Informatică
România

Ca orice copil de 10 ani, Carla își imaginează cum ar arăta Aradul în viitor, mai exact în anul 2083. Într-o simplă zi, ea intră din greșeală într-o mașină a timpului ascunsă pe trecerea de pietoni.
Totul era diferit! Ajunse în fața primăriei și fu șocată. Nu mai era maiestuoasa clădire albă, ci un zgârâie nori din sticlă. Nici clădirile de lângă nu mai erau vechi și stilate, ci erau zgârâie nori. Nu mai erau statui de alamă în fața primăriei, ci erau niște statui moderne. Merse să vadă cum arată Palatul Copiilor, locul unde face ore de pian. Palatul era complet schimbat! În loc să scrie Palatul Copiilor cu majuscule, scria altceva, într-o limbă inexplicabilă, care era tradusă un rând mai în jos în cuvintele Școala asiatică numărul 118. Sunt peste 100 de școli asiatice în Arad!? Așa se pare. Partea bună este că oamenii tot limba română vorbeau, dar se îmbrăcau cu niște haine tare ciudate, cu umerii exetrem de lați. Cafenelele au dispărut și au lăsat în urma lor magazine cu televizoare-hologramă. Carla merse în parc și din nou, totul era schimbat. Parcul era plin de jocuri video și pereți de escaladări electrici. Femeile citeau cărți electronice și bărbații se plimbau. Totul părea aproape normal, în afară de animale, care au fost înlocuite cu căței și pisici roboți ghidați prin telefonul mobil, care, din câte auzise Clara de la localnici, cel mai demodat era Samsung Galaxy S10 plus. Pentru că era mare fan al cumpărăturilor, Carla dorise să meargă la Mall, dar fiind tare departe chemă un taxi care de fapt era o hologramă pe care te puteai așeza și nu avea șofer. Carla fu nevoită să plătească în Lei Epres pe care îi șterpelise de la un adolescent. Ajunse la Mall și dori să vadă cum arată etajul cu mâncare și fu uimită. Toată lumea mânca pastile! De exeplu, o pastilă dreptunghiulară și maro era ciocolată. Magazinele erau și ele șocante. Erau niște computere ultra-moderne de unde îți comandai ce dorești și în câteva secunde, printr-un tub, veneau hainele, jucăriile sau ce comandai direct împachetate. În magazinele alimentare se proceda la fel, numai că vindeau numai pastile cu toate aromele. Acolo te simți ca într-o farmacie digitală. Dintr-o dată, Carla simți o senzație ciudată și...
Reveni în prezent, traversând strada către drumul spre casă și își dădu seama că era aceeași cu cea care a dispărut. Fu sigură că nu va uita această experiență niciodată.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron