Despre Sâmbăteni, judet Arad, Hristea Timea, clasa a V-a

#1
Despre SâmbăteniHristea Timea, Clasa a V-a
Prof coordonator: Herbei Daniela
Școala Gimnazială “Sabin Manuilă” Sâmbăteni


Satul meu este Sâmbăteni. Pentru mine este cel mai frumos loc din lume. De fiecare dată când sunt plecată și mă întorc în sat simt că sunt acasă.
Împreună cu părinții mei am vizitat multe locuri frumoase dar pe niciunul nu l-am găsit mai drag sufletului meu. Aici e locul unde m-am născut și unde am făcut primii pași, locul unde mi-am julit de nenumărate ori genunchii când am învățat să merg cu bicicleta, locul unde am jucat de-a v-ați ascunselea cu prietenii mei.
Casa în care locuim a fost construită de tatăl meu, care e foarte mândru de ea. Grădina ce o înconjoară e plină de pomi fructiferi ce ne încântă cu roadele lor. Nici vecinii mei nu se lasă mai prejos și își păstrează casele îngrijite iar grădinile pline de tot felul de minunății. Vecina mea are cele mai dulci cireșe iar peste drum de mine e o grădină plină de puieți din cei mai năstrușnici arbori. Mătușa mea are grădina plină de flori iar atunci cînd sunt toate înflorite mă amețesc cu mirosul și culorile lor. Dacă stau să mă gândesc, sunt puțini cei care nu se ocupă cu ceva în satul nostru și de aceea mă mândresc cu hărnicia locuitorilor săi.
Bunica îmi spune că și pe vremea ei, cei de aici au fost la fel de harnici și nu le plăcea numai să meargă pe la hore ci și să muncească. Așa, prin hărnicia lor a fost construită și școala unde învăț eu acum. Bunica spune ca oamenii au înțeles ce important e să își trimită copiii la școală și să învețe carte așa că Sâmbăteniul a avut dintotdeauna o școală frumoasă.
Frumusețea locului dar mai ales frumusețea oamenilor ce locuiesc aici fac din acest sat un loc unde îmi doresc să rămân și să contribi și eu la dezvoltarea sa.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron