Sântana, orașul meu de suflet - Luana Geoldeș, clasa a III-a A

#1
Sântana, oraș de suflet


Sântana, orașul meu natal, este un orășel in care ruralul se îmbină armonios cu urbanul, un orășel mic, liniștit, frumos și calm . Aici au trăit dintotdeauna mai multe etnii: români, germani, maghiari și rromi, lucru regăsit în cultura si tradițiile locale.

Trecutul orașului se regăsește în arhitectura caselor și instituțiilor cât și în statuile specifice din orășel. Locuitorii orașului au fost întotdeauna oameni harnici, gospodari destoinici. Dacă în trecut casele și gospodăriile lor erau precare și umile, acum majoritatea sunt modernizate și cochete. Instituțiile locale au fost întotdeauna punct de reper al orașului. Bisericile și școlile exprimă evoluția în timp a orașului.

În prezent, în oraș sunt câteva parcuri, oferind copiilor facilități pentru o dezvoltare armonioasă. Câteva fabrici și magazine ajută menținerea economică locală și reprezintă o evoluție spre modernitatea de mâine.

Viitorul orașului este unul bun, datorită locuitorilor și facilităților existente în oraș: școlile, grădinițele, parcurile, magazinele și centrele de divertisment (locuri de joacă pentru copii, cofetării, spații verzi etc.). Îmi place mult locul unde trăiesc !Luana Geoldeș
clasa a III-a A
Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana
jud. Arad
prof. înv. primar Daniela Chandler

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron