Despre localitatea SÂNTANA - Andrei Porcolean , clasa a III-a A

#1
Localitatea mea, Sântana
Eu locuiesc in Sântana de când m-am născut. Orașul Sântana este situat în zona de nord-vest a județului Arad, la o distanță de 28 km de municipiul Arad și la 22 km de orașul Chișineu-Criș.
Localitatea Sântana a fost înființată pe domeniul așezării mai vechi Comlăuș, care este amintită prima oara în documentele din anul 1334. În 1566 Comlăușul a fost pustiit de turci împreună cu tot comitatul Zărand. Imperiul Habsburgic a colonizat aici șvabi, la sud-est de Comlăuș fiind înființat astfel satul Sfânta Ana, actualul oraș Sântana.
E foarte frumos aici. Nu e trafic, avem un parc mare unde se țin cununii, biserici ortodoxe frumos pictate, școli și grădinițe cu profesori buni. Aici locuim în bună înțelegere români, germani, maghiari, rromi și alte naționalități.
Înainte, Sântana era doar o comună, dar a devenit un orășel. Lângă primărie, în centru, ne putem distra. Putem face cumpărături, putem mânca o pizza ori înghețată sau ne putem duce la bibliotecă să citim o carte.
Câteodată, se țin festivale pe un platou mare de lângă primărie cum ar fi zilele orașului Sântana. De obicei , în acea zi, se organizează un concert pentru adulți și se organizează jocuri pentru copii. De exemplu: mașinuțe care se ciocnesc, carusele care se învârt și chiar artificii, când se întunecă. Alte festivale se mai țin și în parc, cum ar fi Ziua Recoltei sau Chirvai .
Dacă nu ești ortodox, există și biserici catolice și neoprotestante. Nu găsești Mall-uri, dar sunt multe magazine de haine. Străzile sunt frumos ordonate, deci nu te vei pierde nici dacă nu știi zona. Avem stadioane de fotbal mari și antrenori buni, o sală de sport unde se desfășoară diferite competiții sportive. În clasa noastră avem și o campioană europeană la judo, care se antrenează în sala de sport.
Vremea este foarte plăcută aici. Primăvara poți culege flori, vara poți să faci un grătar, toamna poți gusta legume proaspete, iar iarna poți merge la săniuș.
Sunt mândru că sunt sântănean!elev Andrei Porcolean
clasa a III-a A
Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana
jud. Arad
prof. înv. primar Daniela Chandler

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron