Despre Pecica, jud Arad, Doroț Denisa, clasa a IV-a, coordonator prof. Ursa Emanuela-Corina

#1
Școala Gimnazială Nr.2 Pecica, jud. Arad
Coordonator: prof. înv primar, Ursa Emanuela-Corina
Elev: Doroț Denisa –Alexandra, clasa a IV-a B

“Despre Pecica”
Orașul “ colorat”

La 25 de kilometri de orașul Arad, înspre granița cu Ungaria, se afla un oraș mai mic, numit Pecica.
Pecica este un oraș micuț, dar aglomerat uneori. Pentru mine are un farmec aparte. La intrare găsești Cartierul Europa, acesta este un cartier de case noi și frumoase. Pe cum înaintezi în oraș și treci de calea ferată te izbește un miros de pâine de la brutărie, e faimoasa Pită de Pecica: rumenă, făcută din ingrediente naturale și e tare gustoasă! Dacă întri in centrul orașului întâlnești: școli, biserici, parcuri frumos amenajate și instituții ale statului.
Pecica e “colorată “, afirm acest lucru referindu-mă ca aici trăiesc laolaltă români, maghiari și rromi. Tradițiile specifice fiecărei etnii sunt frumoase. Fiecare ednie are obiceiurile și tradițiile specifice, astfel oamenii au învățat să se respecte indiferent de ednia din care fac parte, împărțind din acestea la sărbători precum: Ziele Orașului, Praznicul de Pită Nouă și Hramul Bisericii.
Dacă mergi pe drumul Nadlacului poți vedea casele cu turnuri ale rromilor. Arată ca niște adevărate castele. Cand eram mai mică îmi imaginam cum ar fi să trăiesc ca o prințesă într-un asemea castel.
Eu aș invita toți oamenii să viziteze acest “ colorat oraș”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron