Despre localitatea Sâmbăteni, judeţul Arad, Lazăr Alexandra Maria, clasa a VIII-a

#1
Sâmbăteni, locul copilăriei mele

Satul Sâmbăteni este un sat de întindere medie, de formă neregulată, situat în județul Arad la mică distanţă de municipiul cu acelaşi nume.
Localizat în apropierea râului Mureș, el are o populație de aproximativ 2.000 de locuitori care se ocupă cu precădere de agricultură. Satul se află în zona de câmpie de aceea recoltele obținute sunt foarte bune. Pe vremea regimului comunist pământurile ţăranilor au fost confiscate și înscrise la Colectiv iar apoi lucrate de către familiile din sat. După căderea regimului comunist oamenii și-au primit pământurile înapoi.
În trecut, acest sat minunat a găzduit mai multe evenimente importante și a fost vizitat de personalități de renume. Printre acestea se remarcă regina Ana care a vizitat statul în perioada în care imediat după revoluție, regele Mihai avea interdicția de a intra în țară. Regina a fost întâmpinată de către săteni cu căldură, iubire și binecunoscuta ospitalitate românească.
O altă personalitate care a numit satul Sâmbăteni „acasă” a fost Sabin Manuilă, doctor, demograf, statistician și membru coresondent al Academiei Române. Acesta și-a trăit copilăria pe uliţele satului, dar mai apoi a fost nevoit să fugă din ţară pe vremea comunismului refugiindu-se în Statele Unite ale Americii. Şcoala din sat la care eu învăț îi poartă numele, Şcoala Gimnazială Sabin Manuilă, iar în fața clădirii școlii se află bustul său, dovadă a respectului şi admirației pe care i-o poartă sătenii.
În concluzie, satul Sâmbăteni este un sat frumos, îngrijit, cu oamenii primitori, amabili, calzi și mereu cu zâmbetul pe buze, de aceea mă bucur să îl numesc și eu „acasă”.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron