Despre Arad,județul Arad, Ionescu Miruna Carrola,clasa a VI-a

#1
COLEGIUL NAŢIONAL ,, VASILE GOLDIŞ” ARAD
NUME: Ionescu
PRENUME: Miruna Carrola
CLASA: a VI-a C
PROFESOR COORDONATOR: Mihoc Ștefan Marcel

MÂNDRULOC, LOCALITATEA MEA


2013, Anul în care m-am mutat în Mândruloc. Încă ţin minte cât de pustiu era cartierul. Cred că erau doar două, trei case dar erau mult mai departe de casa noastră care era situată în mijlocul câmpului pustiu. Dar satul e frumos. Curat şi îngrijit,cu oameni care, atunci cand trec pe stradă saluta,chair daca nu se cunosc. Una din atracțiile turistice în ce privește istoricul arealului e mormântul lui Petru Huzur (1874 - 1966) cel care a luat parte la răscoala țăranilor din 1907.
A fost greu să ne obişnuim cu noua rutină şi cu naveta pe care o facem zilnic de aceea a trebuit să mă mut la altă şcoală mai aproape de serviciul lui mama, adică la şcoala la care învăţ acum, Vasile Goldiş. Nu aveam prieteni deoarece zona în care locuiesc nu avea mulţi copii pe atunci cu care să mă joc. Cred că după cel puţin un an a început să-şi construiscă casă, la vreo 20 de paşi distanţă, o familie care are o fetiţă, pe nume Emilia cam de vârsta mea. Nu a durat mult să devenim prietene bune. Am început să ne distrăm împreună şi să explorăm cele mai pustii zone ale cartierului. Am găsit o casă părăsită în care mergem destul de des iar uneori mai facem şi picnicuri acolo. Între timp s-a construit şi un parc în care mergem tot timpul. Mie, sincer, cel mai mult îmi place să merg în casele în construcţie deoarece e interesant să vezi cum îşi construiesc alţii casa şi în acelaşi timp este amuzant să le explorezi.
Cartierul acesta are foarte multe avantaje. Pe lângă faptul că este o zonă liniştită, lipsită complet de sunetul deranjant al maşinilor şi al claxoanelor, mai are şi peisajul superb oriunde ai privi. Se aude cântecul păsărelelor şi vara auzi corul greierilor şi al privighetorilor. Poţi vedea răsăritul soarelui care parcă iese din dealuri şi apusul care face cerul să arate mai frumos ca oricând. Atmosfera este foarte plăcută, mai ales atunci când e senin dar şi când plouă. Cred că singurele dezavantaje sunt mirosul oilor şi vântul puternic care te poate lua pe sus. Avem o livadă de cireşe în cartier pe care eu cu Emilia o vizităm vara atunci când cireşele sunt coapte şi dulci. Ne place să stăm pe terasa căsuţei construită acolo deoarece are două şezlonguri extrem de confortabile. Mi se pare amuzant că nu ne-au prins propietarii încă chiar dacă facem asta de doi ani. Şi touşi le lăsăm şi bilete de mulţumire.
Mândrulocul este ca un paradis al anotimpurilor. Primăvara este colorată în verde cu decorurile multicolore ale florilor şi a măceşilor înfloriţi. Toate păsările posibile ale primăverii îşi fac cuib la noi pe casă şi ne cântă toată primăvara şi toată vara şi credeţi-mă nu e o minciună oricât de absurd ar suna. Uneori te bucuri de cântul lor dar alteori îţi vine să le lipeşti ciocul cu Super Glue. Continuând cu anotimpul vara, care este cel mai verde anotimp în Mândruloc dar şi anotimpul meu preferat pentru că desigur, are vacanţa de vară. Cea mai amuzantă amintire petrecută vara este atunci când a plouat atât de tare încât , fără nici o exagerare, s-a format o baltă cât un mini-lac la o fundaţie în care bineînţeles că am intrat şi ne-am udat din cap până-n picioare. De toamnă nu prea am multe de zis deoarece este cel mai monoton anotimp în schimb iarna este al doilea anotimp preferat deoarece este ziua mea atunci şi pentru că atunci când ninge, zăpada este peste nivelul genunchilor în majoritatea locurilor şi efectiv te arunci în ea şi stai pe spate şi vezi fulgii apropiindu-ţi-se de faţă. Pe lângă asta mai şi îngheaţă bălţile şi te poţi da pe ele toată ziua. Anul acesta, eu cu Emi am făcut un bulgăre mai mare decât noi că la un momendat nici nu l-am mai putut împinge. Partea mea favorită e atunci când sunt mai mulţi copii pe stradă şi ne batem cu zăpadă. Când ajung acasă, toată roşie din cauza frigului, mama îmi face un ceai cald şi mă pune lângă calorifer ca să mă încălzesc.
Ador acest cartier şi nu m-aş muta de aici deloc. Mândruloc este locul perfect în care să copilăreşti, este pur şi simplu un mândru loc.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron