Despre localitatea Arad, județul Arad, Mironiuc Iasmina , Clasa a IX-a, Palatul Copiilor Arad

#1
Mironiuc Iasmina
Palatul Copiilor Arad
Clasa a IX-a
Prof. Manuela Codrean

Arad - buton de restart și totul revine la normal

Suntem deja în anul 2806. Multe s-au schimbat în ultimii 700 de ani. Cele mai multe schimbări s-au produs de la descoperirea localității-portal Arad. Aceasta a fost găsită, din întâmplare, de un localnic de rând într-o scoală. Localnicul a susținut că a început să vadă niște lumini neobișnuite venind dinspre tavanul clasei, alertând de grabă autoritățile. În timpul cercetării acesteia, a fost atrasă o persoană de această ,,gaură”. Părea că a dispărut pur și simplu, dar acesta s-a întors după puțin timp, spunând că a ajuns într-un fel de univers paralel, tot în localitatea noastră.
Tot mai multă lume a devenit curioasă cu privire la această localitate-portal Arad. Într-o zi, ne-am decis aproape toată populația orașului să ne mutăm acolo, auzind de la cei trimiși în observație că sunt condiții mai bune și oameni mai evoluați decât noi. Stabiliți acolo, am început să observăm diferențele primordiale din această lume nouă. Aici nu există ceea ce noi numim organizare politică. Nu există primar, judecători, poliție sau alte organe statale. Datorită absenței acestora, și conflictele politice sunt inexistente. Cine nu ar vrea să trăiască într-o lume fară dispute politice și reguli, nu? S-ar putea crede că lipsa de obligații ar aduce haos, ceea ce este parțial adevărat, dar nu întru totul . Deși nu există legi, există un fel de entitate care atunci când totul o ia razna, parcă apasă pe un buton de restart și totul revine la normal. Am încercat să aflăm cine sau ce readuce lumea în limitele normalului, dar a fost cu neputință. După un timp ne-am obișnuit cu aceste noi începuturi, fiind chiar foarte benefice si sporind productivitatea noastră.
Cu toate beneficiile venite odată cu mutarea în acest loc, au aparut și niște dezavantaje. Cel mai frecvent a fost lipsa de interes față de tot ce se întâmpla în jurul nostru. Cu trecerea timpul, am conștientizat că orice greșeală poate fi reparată, natura noastră umană făcându-ne să abuzăm de acest lucru. Ne-am dat seama că orice am face, cineva ne va îndrepta greșelile, noi devenind nepreocupați de consecințele faptelor noastre.
Astfel, am început să ne distrugem între noi și încet, încet, și lumea din jurul nostru. Au început să apară și frutrările de conștiință, aceasta ducând la reîntoarcerea în vechiul nostru oraș. Ne-a fost greu să ne adaptăm vechilor condiții, dar a fost și mai mare satisfacerea vazând ce putem face de unii singuri, fară ajutorul unei ființe supranaturale.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron