Despre localitatea Arad, județul Arad, Patcas Andreea, Clasa a VII-a, Palatul Copiilor Arad

#1
Pătcaș Andreea
Clasa a VII-a
Palatul Copiilor Arad
Prof. Manuela Codrean


Două mii de ani peste Arad

Aradul în viitor? Aș putea să închid ochii și să văd Aradul peste o zi, două sau, de ce nu, zece? Dar peste două mii de ani? Greu de imaginat, exact.
Aș putea încerca totuși. Aradul peste două mii de ani... un oraș mare, foarte mare și mult mai frumos decât e în prezent. Un oraș în care nu va exista aglomerație, iar claxoanele mașinilor nu se vor mai auzi. De ce? Pentru că mașinile nu vor mai ocupa pământul, ci vor zbura. Oamenii care nu vor deține astfel de mașini și care totodată nu vor fi nici adepții mersului pe jos, pot beneficia de pistele de biciclete suspendate, astfel se reduc accidentele, nu doar aglomrația. Nu va mai fi primar, iar orașul va fi condus de Sfatul bătrânilor. Vor exista școli și pentru adulții care mint sau fură, iar programa școlară va fi concepută în așa fel încât elevii să mearga cu drag la cursuri. Cinci luni pe an vor face școală elevii minori, pe când cei majori vor face zece luni. În weekend-uri școlile vor organiza diverse concursuri și activități pentru doritori, activități pentru care copiii și profesorii vor fi plătiți.Un adevărat oraș al viitorului.
Mi-aș dori să pot trăi încă două mii de ani doar pentru a putea vedea acest minunat oraș al viitorului. Închideți ochii și veniți cu mine!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron