DESPRE ŞICLĂU

#1
Pe ulița satului
Elev: Bulz Adriana, cls VII Școala Gimnazială Grăniceri- Șiclău
Coordonator: prof Jura Claudia

Cum să nu iubesc acest mic paradis care mă primește mereu cu brațele deschise, cum să nu-i duc dorul prin lume știind că pe ulițele sale îmi aleargă copilăria, cum să nu-mi fie drag când acolo mama coace în fiecare sâmbătă pâine rumenită ca obrajii fierbinți ai soarelui? Mi-e drag de la un capăt la altul căci crește și pornește prin lume oameni harnici și viteji cărora nu le este rușine să rostească numele strămoșilor lor.
În fiecare dimineață satul meu Șiclău se trezește zâmbind și ne arată drumul spre școală unde holurile școlii sunt decorate cu desenele elevilor care au fost făcute cu mult drag. În fiecare pauză copiii ies în curtea școlii și joacă jocuri creative iar alții stau în clasă și repetă lecția pentru ora următoare.
Seara satul e sfințit de o liniște tulburătoare, nu mai există griji, nu mai există oboseală ci doar un sentiment de siguranță și pace, e ca o cetate acest sat căci nici un dușman nu-i poate tulbura echilibrul.
În fiecare duminică sau sărbătoare dimineața, seara, la amiază vezi oameni ieșind din case bucuroși că își vor curăța sufletele în casa Domnului Iisus Hristos. În Biserică se aude doar glasul părintelui nostru, Sava Radu și sufletele oamenilor care se roagă pentru bunăstarea celor dragi.
Satul meu este casa în care mereu mă voi simți bine ca într-un colț al tuturor posibilităților. Dar ori cât de adânci mi-ar fi înfipte rădăcinile în țărâna lui oricum uneori trebuie să-i las brațele libere să legene și pe alți copii, m-a răsfățat din plin pe mine.
Parfumul acela de plăcinte abia scoase din cuptor și de flori înmiresmate de tei merg la pas cu mine oriunde în lume.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron