DESPRE ŞICLĂU

#1
Satul meu
prof. Ciobanu Gabriela Natalia
Jura Claudia Scoala Gimnaziala Grăniceri
Şiclău - Arad
clasa a- 7-a

Desi pentru altii Şiclăul, este doar un satulet mic si neinsemnat pentru mine mereu va ramane un mic colt de rai . Taram al tuturor posibilitatilor .
Acesta a fost cunoscut sub mai multe nume cum ar fi : Varassklou ( 1234 ) , Soklo (1418 ) , Soklj ( 1515 ) , Socljo (1585, aflat sub stapanirea turceasca )
Istoria Siclaului e una intresanta . Dar eu ma voi referi la conacul din centrul satului. Construirea acestuia a fost inceputa in anul 1928. Conac in care au fost cazati Episcopul Ciorogariu si Regele Carol al 2 -lea . Se mai spune despre acest conac ca ar fi fost folosit de armata Rusiei ca spital in cel de-al Doilea Razboi Mondial .
Satul este localizat intre Socodor si Graniceri. Si are un numar de 994 de locuitori inregistrati in anul 2011.
Siclau, nu este un sat foarte cunoscut de lume , dar este foarte important pentru locuitorii lui la fel si pentru mine.
Aici am familia , pe care o iubesc foarte mult. Prieteni, cu care ma distrez, jucand jocuri si povestind intamplari. Stand impreuna si bucurandune de momentele pe care le mai avem pana la maturitate. Aici am trecutul, prezentul si clipe pe care mi le voi aminti cu drag.
Cand ma uit spre satul meu, imi vad copilaria ca intr-o oglinda. Nu-mi vine sa il las in nici un fel si imi este drag pana la cer. Simt soarele ce ma mangaie usor cu ale sale raze calde. Simt vantul de adie usor si imi spune o soapta la urechie. Aud rasete de copii, si glasuri blande, glasurile satului meu. Cand plec de acasa, plec cu un gol, caci stiu ca-mi va fi dor de satul meu natal .
Oriunde m-ar purta pasii, satul meu de suflet va ramane Siclau si asta nu se va schimba deoarece aici am trecutul, prezentul si toate persoanele si locurile dragi .
Imi iubesc satul, sunt foarte mandra de el.
Te iubesc, Siclau !!!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron