Despre localitatea Arad, județul Arad

#1
Orașul meu natal

●Szoke Mihai Valentin
●Colegiul Național "Vasile Goldis" Arad
●Clasa a IV-a C
●Învățător Dolha Viorel Dănuț

M-am nascut într-un oraș minunat din vestul țării, în Arad , situat pe malul Mureșului.
Sunt foarte mândru de centrul vechi al orașului, cu clădiri istorice, situate de o parte și de alta a unui bulevard , lung și foarte larg, plin de verdeață, de tei, de iarbă și flori. Tramvaiele viu colorate, care circulă în două sensuri , înviorează privirea turistului.
La kilometrul zero se află Primăria , o clădire impozantă ce dă măreție orașului. Clădirile istorice sunt numeroase, Biserica Roșie , Palatul Cenad , Palatul Culturii , Palatul C.F.R , Biserica Catolică etc; pot fi comparate cu clădiri din Paris sau Viena. De aceea orașului i se spune și Mica Viena . Trebuie să amintim de clădirile unice ale Liceului "Moise Nicoară" , a Liceului "Elena Ghiba Birta", a Liceului Pedagogic .
Două poduri pe Mureș leagă cele două părți ale aradului. Ștrandul e minunat , arădenii nici nu trebuie să plece în concediu, Pădurea Ceala și ștrandul le oferă multe posibilități de relaxare mai ales vara.
Să nu uităm că aici "Bătrâna Doamnă" adică echipa U.T.A a adus arădenilor multe bucurii.
În final, vă mărturisesc că lucrul cel mai important pentru mine și pentru toți arădenii este că , aici , a fost concepută Marea Unire de către Vasile Goldiș și alții.
Sunt mândru că sunt arădean si niciodată nu-mi doresc să locuiesc altundeva.
Imagine
Imagine

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron