DESPRE ARAD, Văcaru Denisa Cls. a IX-a D, Colegiul Economic Arad

#1
DESPRE ARAD- MICA VIENĂ DE PE MUREȘ

Văcaru Denisa
Cls. a IX-a D
Colegiul Economic Arad
Prof. coord. Mira Odagiu

Arad este municipiul de reședință al județului cu același nume. Este situat la limita dintre regiunile de vest ale României , Banat si Crișana. Având o populație de 159.074 locuitori, Aradul este un centru urban important din vestul țarii și reprezintă un punct important in ceea ce privește industria. De asemenea, este un nod important în transporturile rutiere si feroviare.
Aradul te invită să descoperi frumusețea pură a naturii, locuri încărcate de istorie și spiritualitate, precum și armonia multiculturală a comunităților care adună laolaltă o diversitate de etnii și religii. Într-un decor arhitectural plin de farmec, orașul îmbină dinamismul economic si ritmurile și viața modernă, cu o moștenire istorică și culturală europeană unică.
Aradul se mândrește cu un bogat patrimoniu , o bogată colecție de stiluri arhitectonice. Zona centrală a orașului cuprinde numeroase palate, biserici, clădiri de locuințe și instituții publice representative pentru stilurile baroc, neo-renascentist si neo-gotic. . Orașul este înconjurat de multe biserici vechi, care au o istorie îndelungată. Printre cele mai vechi si frumoase biserici din Arad, printre care amintim: Biserica Roșie, Catedrala ’’Sfânta Treime’’ și Biserica ‘’Sfântul Anton de Padova’’, având o arhitectură deosebită.
Printre alte repere culturale arhitectonice impunătoare ale Aradului se numără: Palatul Cultural, Filarmonica de Stat, Biblioteca Județeană, Teatrul Clasic ’’Ioan Slavici’’ , Teatrul de Marionete, Palatul Cenad, Palatul Neumann, Palatul Băncii Naționale, Palatul de Justiție, Palatul Szantay, Palatul Trezoreriei, Piața’’Avram Iancu’’, Gara Arad.
Localitatea Arad oferă o sumedenie de obiective turistice, începând de la clădiri vechi, până la parcuri și zone verzi. Edificiul emblematic al orașului este Primăria Municipiului Arad, o cladire impunătoare, frumusețea sa fiind pusă în valoare de iluminatul architectural, care evidențează detaliile pe timp de noapte, iar de jur- împrejurul acesteia se desfășoară evenimente, concerte si acte caritabile. Parcul Mihai Eminescu, care se află în spatele clădirii, servește, de asemenea, la desfașurarea târgurilor și concertelor organizate anual in oraș. Aceste activități cresc, anual, numărul de turiști care vizitează orașul, ceea ce duce la dezvoltarea turismului în Arad.
Orașul Arad a devenit un centru universitar important, datorită celor două universități care au ajutat la dezvoltarea economică a municipiului: Universitatea de Vest ’’Vasile Goldiș’’ și Universitatea ’’Aurel Vlaicu’’ care oferă tinerilor o largă diversitate de programe de studii, pentru studenți români si straini.
Orașul Arad este brăzdat de râul Mureș, care înconjoară orașul și se întinde în România și Ungaria, cu o lungime de 789 de km, vărsându-se în Tisa. Pe malul râului Mureș se întinde Ștrandul Neptun, al doilea ștrand din Europa situat lângă o apă curgătoare. Prin toate acestea, ştrandul a devenit unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agrement din Europa.
Aradul este orașul meu natal, în care trăiesc, învăț, sunt fericită și tristă, plâng și râd, am prieteni și dușmani. Este orașul pe care îl iubesc, locul unde mă simt și sunt acasă și care nu se compară cu niciun alt loc, oricât de frumos ar fi acela!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron