Vinga, locul în care m-am născut

#1
Comuna Vinga aparține județului Arad și este situată în partea de Vest a țării, mai exact în Banat. Sunt câteva sate care aparțin de Vinga. Acestea sunt: Mănăștur și Mailat.
În anul 1741, Vinga a fost repopulată cu aproximativ 125 de familii din Vestul Bulgariei, după ce comuna a fost distrusă de către turci. După Al Doilea Război Mondial ,bulgarii plecați la orașe, s-au întors înapoi în comună, deoarece aici mai aveau pământ în întreținere. Ziua oficială a comunei Vinga se sărbătorește în data de 1 august , deoarece în data de 1 august 1744 , Vinga a primit statutul de oraș.
Ultimul recensământ al comunei a fost făcut în anul 2011 și s-au înregistrat circa 6150 locuitori.În Vinga locuiau și locuiesc până în prezent mai multe naționalități : români,bulgari,maghiari,germani,slovaci și romi.
Locuri care se pot vizita în Vinga sunt : Biserica Romano-Catolică , recunoscută și ca cea mai încântătoare biserică catolică , monumental “ Sfânta Treime “ din parcul central al comunei , cultura de lavandă.
De asemenea în comună există și o baltă de pescuit care nu mai este atât de populată precum în anii trecuți. Lângă există și un teren de fotbal unde se mai joacă meciuri , însă balta nu mai este la fel de spectaculoasă , deoarece nu se mai ocupă nimeni de ea. Erau zile în care mergeam cu tata la pescuit aici. Era aproape. Ieșirile în parc cu prietenii , sau chiar cu doamna dirigintă mi-au creat niște amintiri drăguțe. Toate sărbătorile de Craciun , cu spectacole , zilele comunei , toate acestea au fost un prilej de amintiri.
În încheiere , aș dori să spun că suntem norocoși să avem o comună frumoasă și merită ca mai ales obiectivele turistice religioase să fie vizitate.


Autor: Meşter Adella
Clasa: a VII-a A, Liceul Tehnologic Vinga
Coordonator: prof. Ivan Nicoleta

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron