Localitatea Vinga

#1
Localitatea Vinga apartine judetului Arad.
Desi nu detine prea multe elemente ale fondului turistic natural de mare valoare ,fondul construit al localitatii Vinga ,rezultat al convietuirii mai mulor etnii ,este unul deosebit si de mare interes .Cel mai impotant obiect turistic de natura antropica este biserica romano-catolica cu doua turle ,monument de arhitectura dat din anul 1892.
Biserica construita in stilul neo-gotic este opera arhitectului E.Reiter si nu trebuie ocolita de turistii aflati in comuna sau in tranzit prin aceste locuri.
Vinga este o localitate destul de dezvoltata,ea are si o primarie foarte mare,care are si doua parcuri unde copii se pot juca ,chiar unde pot veni si cu parintii. Are si un monument cu biserica romano-catolica pe fundal. Are si o scoala foarte mare unde copiii pot invata lucruri noi de la profesori. In Vinga mai exista trei biserici:ortodoxa; penticostala; baptista.
Localitatea Vinga este speciala deoarece este locul pe care il iubesc si nu il voi uita ,este locul de unde vin. In ea traiesc cele mai mari comunitati de bulgari.

Autor: Gruia Larisa
Clasa: a VI-a B, Liceul Tehnologic Vinga
Coordonator: prof. Felfoldi Marta

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron