Orașul Sântana

#1
Ghilea Iosana Maria
cls.a III a
Clubul Copiilor Sântana

În aceste vremuri, în orașul meu, Sântana, totul pare normal. Case frumoase, parcuri, unele amenajate altele mai au nevoie de câte ceva, o primărie, magazine, cofetărie și alte chestii. Unii copii frecventează Clubul Copiilor alții au alte activități de după școală dar parcă orașului meu îi lipsesc atracțiile turistice.
În viitor mi-aș dori ca domnii care conduc orașul să se gândească și la copii care în timpul vacanței de vară ar dori să aibă un ștrand, un parc acvatic chiar, mașini zburătoare care să nu polueze atât de mult și să ne deplasăm mai repede. O fabrică de dulciuri pe care să o putem vizita cât de des pentru a ne bucura de dulciuri. Școlile să fie tehnologizate pentru a nu mai căra atât de multe cărți în ghiozdane. Pe timpul vacanțelor să se organizeze carnavaluri, petreceri pentru copii, jocuri, parc de distracție, terenuri de sport în aer liber care iarna se pot transforma în patinoare și mi-aș dori să avem în oraș și un balon cu aer cald cu care să ne putem plimba atunci când e vreme bună și nu în ultimul rând mi-aș dori o sală de teatru unde să se joace piese de teatru pentru copii dar și pentru adulți. Mai cred că ne lipsește spitalul. Acesta ar trebui să fie amenajat în așa fel să nici nu ne dăm seama că e spital. Să arate ca un hotel cu copaci ornamentali în față, saloane care să aibă miros frumos și asistenți veseli.
Parcă mi-ar place ca școlile să fie modernizate cu biblioteci în care să poși intra să afli lucruri noi, laboratoare unde să se facă experimente interesante, o cantină unde să putem servi o masă caldă după ore, o sală de recreație pentru zilele ploioase sau unde să putem viziona filme.
Mi-aș dori de asemenea un oraș mai curat. Grădini cu flori suspendate, ornamente florale și fântâni arteziene. Așa văd eu orașul în care locuiesc acum. Cred că merită să fie scos la lumină pentru că am aflat că de aici au plecat oameni care au adus cinste orașului meu și care sunt recunoscuți în întreaga lume. Totuși sunt mândră că locuiesc aici.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron