Despre localitatea Arad, județul Arad - Băcuieț Cătălin, clasa a III-a D, Școala Gimnazială ”Caius Iacob” Arad

#1
ARAD - ORAȘUL MEU

Arad este municipiul de reședință al județului cu același nume. Se afla la limita regiunilor Banat și Crișana, pe ambele maluri ale râului Mureș. În 2011 avea o populație de 160 000 locuitori fiind al doisprezecelea din România. Prima atestare documentară a Aradului a fost făcută în secolul XI.
Aradul este cu atât mai fascinant cu cât în fiecare locșor al celor 14 cartiere se ascunde o poveste. De fiecare dată, la fiecare plimbare descopăr ceva în orașul ăsta care nu încetează să mă uimească. Mă uimește forfota zilnică de pe Bulevardul Revoluției și zonele industriale, stolurile întregi de porumbei care se plimbă prin parcuri, turiștii și localnicii, aparatele de fotografiat, plimbările cu bicicleta, fântânile arteziene, terasele pline de oameni. Interesant mi s-a părut și podul peste Mureș ale cărui lacăte te duc cu gândul ca undeva, cândva, cineva va ține seama și de ascunsele tale dorințe. Îmi place Aradul ale cărui case și balcoane au ghivece cu flori. Mușcatele predomină. Casele din centru, majoritatea monumente istorice, sunt dominate de firme. Atelierele s-au desființat demult. În ciuda vremurilor, casele își păstrează stilul și se încăpățânează să reziste.
Ceea ce mă șochează, duminica dimineața, Aradul este de-a dreptul pustiu. Totul este încremenit de zici că te afli într-o poveste a frumoasei din pădurea adormită. Dar nu pentru mult timp, căci, spre orele prânzului Aradul se trezește la viață. În weekend, malul Mureșului este plin de localnici care ies la plimbare, îndreptându-se uneori spre tot felul de evenimente și manifestări artistice. Și sunt atâtea obiective turistice de vizitat.
Aradul se vede, se descoperă și se simte doar străbătut la picior.
Eu îl descopăr în fiecare zi și mă încântă tot mai mult.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron