Despre localitatea Răpsig, judetul Arad

#1
Despre localitatea mea
Elev: Crișan Mara
Scoala: Liceul Teoretic Sebis
Profesor: Oancea Marius
Dosciplina: Geografie

Rapsig este un sat fin comuna Bocsig, județul Arad. Populația satului este aproximativ normala, in jur de 400 de oameni care locuiesc aici.
Satul a apărut acum câteva sute de ani, primul nume fiind Lapțig, iar mai tarziu numele a avut mai multe modificări pana a ajuns in forma de astăzi.
Ocupațiile principale ale sătenilor de la întemeierea satului au fost agricultura, cusutul la război, ferma etc. Unele ocupații au rezistat pana in ziua de azi, de exemplu agricultura inca este o modalitate utilizată pentru a face bani, majoritatea sătenilor fiind agricultori. La marginea satului trece Crișul Alb care desparte satul de Manerau, satul vecin.
De la un timp, locuitorii au inceput sa părăsească satul cu scopul de a găsi un loc de munca bine plătit in orașele mari sau chiar in alte tari. Luând aceasta in considerare pot trage o concluzie, și anume dacă emigrarea din sat va continua, satul se va destram, treptat, in urma, rămânând doar vârstnicii.
Cu toate acestea, e posibil ca satul sa cunoască și o creștere a populației in cazul in care infrastructura se va moderniza, pana astăzi s-au asfaltat drumurile, s-a modernizat scoala, au apărut parcuri noi etc. Rămâne de vazut ceea ce urmează sa se întâmple.
In final, Rapsigul va rămâne amintit drept satul din care provine mama lui Vasile Goldis și satul vizitat de Regele Carol

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron